Skip to main content

Oliwy Marina Palusci

Oliwy Marina Palusci to oliwy extra vergine najwyższej jakości. Pochodzą z  plantacji rodziny Palusci, która wytłaczaniem oliw zajmuje się już od 200 lat!

Ta wyjątkowa oliwa powstaje w Abruzji, regionie w środkowych Włoszech, leżącym nad Morzem Adriatyckim. Region ten słynie ze wspaniałej kuchni, której nieodłącznym elementem jest znakomita oliwa. Dlatego produkowane w tym rejonie oliwy wytłaczane są z najcenniejszych szczepów oliwek (Dritta, Leccino, Leccio del Corno, Maurino, Frantoio).
Spożywanie oliw Marina Palusci daje nie tylko poczucie sytości, wypełnienia ciała wartościowymi składnikami, ale również satysfakcji ze wspierania lokalnych wytwórni.

Marina Palusci to rodzinna wytwórnia, produkująca oliwę z oliwek na niewielką skalę, oferująca najwyższą możliwą jakość produktu przy jednoczesnym zachowaniu rzemieślniczej technologii. Członkowie rodziny Paluscich to potomkowie pradawnych abruzyjskich plantatorów oliwek, którzy przejęli spuściznę przodków bogatą w przekazywane z pokolenia na pokolenie tajniki wytłaczania najlepszych oliw na świecie.

Te słowa nie są  bynajmniej na wyrost. Oliwy Marina Palusci skradły serce i uwiodły podniebienie jednej z największych sław światowej kuchni, Massimo Bottury, szefa kuchni w restauracji Osteria Francescana***, wyróżnionej trzema gwiazdkami Michelin, a w 2016 roku umiejscowionej na pierwszym miejscu w rankingu najlepszych restauracji świata (The World’s 50 Best Restaurants).

Ponadto oliwy Marina Palusci zdobywają nagrody i wyróżnienia w światowych konkursach branżowych (JOOP Japan Olive Oil Prize, Vinitaly Design, NYIOOC World Olive Oil Competition, EVO IOOC International Olive Oil Contest).

Za naszym pośrednictwem rodzina Paluscich dzieli się z Państwem tym, co ma najcenniejszego: swoją wiedzą, pasją i dziełem swoich rąk, zapraszając tym samym nas wszystkich do swojej rodzinnej historii. Starannie wyselekcjonowane oliwy sprostają najbardziej wygórowanym wymaganiom największych smakoszy, poszukujących produktu w jakości premium.

Zapraszamy Państwa do naszego świata oliw! 

100
OILWEK
z wyselekcjonowanych odmian
12
MAKSYMALNY CZAS
po zbiorze, w którym zaczyna się proces tłoczenia oliwy
1
ABRUZJA
stąd pochodzą najlepsze oliwy, które możecie u nas kupić
200
Z POKOLENIA NA POKOLENIEOliwy Marina Palusci to prawdziwa tradycja przekazywana od pokoleń

Gaje oliwne Abruzji

Evergreen wśród oliw

Popularność oliwy z oliwek nie słabnie. Wręcz przeciwnie. Obecnie niemal każdy sklep spożywczy ma w asortymencie oliwę lepszej lub gorszej jakości. Dzięki swobodnemu przepływowi towarów między krajami mamy dostęp do produktów z całego świata, co daje szansę wypróbowania wyjątkowych oliw z lokalnych, rzemieślniczych wytwórni, takich jak np. Marina Palusci z Abruzji. Warto skorzystać z tej możliwości, próbować nowych smaków i dać się zaskoczyć.

Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Jak używamy Ciasteczek
Informacje o cookies
AKCEPTUJĘ